preskoči na sadržaj
vijesti

DAN KRUHA I ZAHVALNOST ZA PLODOVE ZEMLJE

Tijekom proteklog tjedna učenici su naše obilježili Dan kruha i zahvalnost za plodove zemlje.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja je bila Prehrana nakad i danas. Učenici RN su istraživali plodove zemlje nekad i danas,prehrambene proizvode danas koji su na našem jelovniku te primjenjivost plodova zemlje kako u prehrani tako i ljekovitosti.Naši najmlađi učenici pripremili su izložbu voća i povrća našeg zavičaja.

Na kraju su se zasladili kruhom sa sjemenkama namazanim medom.

  :: opširnije :: 


objavio: Barbara Turk Čop  datum: 22. 10. 2018. 18:54

DAN KRAVATE

U četvrtak,18.listopada,obilježen je Dan kravate.

Obilježavanje Dana kravate upriličeno je prvi put 2003.godine,a Hrvatski sabor je 18.listopada 2008.godine proglasio Dan kravate. Naime,još u 17.stoljeću naši su vojnici prvi nosili  pretaču kravate koja se mnogima svidjela i prihvatili su je kao muški modni dodatak. S vremenom su je počele nositi i žene, a danas je neizostavan modni dodatak u mnogim prilikama. Mnoge odore nije moguće niti zamisliti bez kravate.

Učenici i djelatnici naše škole us obilježili taj datum noseći različite kravate. Mnogi su učenici naučili i vezati kravatu. Ozračje u školi je cijeli dan bilo svečano kao da je taj dodatak promijenio ponašanje mnogih naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Barbara Turk Čop  datum: 22. 10. 2018. 18:45

ČITANJE NE POZNAJE GRANICE

U okviru projekta školske knjižnice "Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja" učenici 4. i 5. razreda PŠ Severin na Kupi posjetili su  19. listopada 2018. PŠ Šmihel u Republici Sloveniji. Za slovenske prijatelje pripremili su kviz o Otonu Župančiču čije su pjesme čitali. Zahvaljujemo se tati Ivana Krajačića koji nam je izradio postolje za japansko kazalište -kamišibaj. Pjesmu "Želje belokranjskega dečka" predstavili smo u slikama a učenica PŠ Lukovdol Ema Žagar recitirala je Župančičevu pjesmu "Zeleni Juraj". Slovenske učiteljice su nam pripremile plesne i likovne radionice na teme iz književnosti. Nakon prijepodnevnog druženja obišli smo kobilarnu Lipica gdje smo naučili nešto više o lipicancima te pogledali predstavu s konjima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 22. 10. 2018. 15:44

BUNDEVIJADA 2018.

13. i 14. listopada 2018. održana je 14. po redu Bundevijada u Vrbovskom. Naša zadruga je i ove godine imala izlagački prostor te prodajni štand, a naši zadrugari su pokazali svoje radove. Zahvaljujemo svima koji su nas podržali, a velika hvala mamama i bakama na kolačima. U natjecanju za najbolje slatko i slano jelo osvojili smo 2.mjesto za Jesenski vrtlog, najbolje slano jelo od bundeve koje je pripremila učiteljica Milena Vidas.

Učenici Područnih škola Veliki Jadrč, Jablan, Gomirje i Senjsko su i ove godine sudjelovali u kulturno-umjetničkom programu na 14. Bundevijadi predstavljajući Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko. Predstavili su se s igrokazom, prigodnim recitacijama te tradicionalnim i modernim plesom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 22. 10. 2018. 15:31

Kazališna predstava u Vrbovskom

Učenici RN  i Dječjeg vrtića"Bambi"su dana 15.listopada 2018.godine pogledali predstavu "Ključarica"u izvedbi kazališta "Oz" iz Mošćeničke Drage.

Učenicima je predstavu poklonila GK"Ivan Goran Kovačić"Vrbovsko povodom obilježavanja Mjeseca knjige.

Djeca su uistinu uživala u ovoj neobičnoj igrano-lutkarskoj predstavi koja je bila bogata zvučnim u svjetlosnim efektima koji su oduševili male gledatelje. Pripovijedačica je na vrlo živopisan i dojmljiv način pripovijedala dvije legende o kamenu. Na kraju je bila nagrađena glasnim pljeskom kojim su izrazili svoje zadovoljstvo odgledanom predstavom.

Zahvaljujemo GK Vrbovsko što nam je upriličila ovo lijepo događanje u našem Gradu.

  :: opširnije :: 


objavio: Barbara Turk Čop  datum: 15. 10. 2018. 17:58

TEČE, TEČE JEDAN KAMAČNIK

 

U subotu, 13. listopada 2018., u Planinarskom domu Kamačnik Vrbovsko održana je promocija zbornika haiku radova "Teče, teče jedan Kamačnik". Riječ je o zborniku u koji je uvršteno 347 radova učenika iz 28 osnovnih škola te 291 haiku rad odraslih autora. Naša učenica OŠ Vrbovsko, Petra Miličević, pod mentorstvom učiteljice hrvatskog jezika Manuele Valenčić osvojila je drugo mjesto te je njen rad nagrađen. Velike čestitke!!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 13. 10. 2018. 21:08

ŠKOLA U ŠUMI - ŠUMA U ŠKOLI

Dipl.ing. šumarstva Mario Antolić posjetio je u četvrtak, 11. listopada 2018., PŠ Jablan te PŠ I.G.Kovačića u Severinu na Kupi I održao zanimljivo i poučno predavanje o šumi, gospodarenju šumom, očuvanju prirode i životinjama u šumi u sklopu projekta Škola u šumi-šuma u školi kojeg provode Hrvatske šume. Sudjelovali su i učenici PŠ Gomirje, PŠ Senjsko te PŠ Veliki Jadrč. Nakon predavanja u Severinu na Kupi, posađene su dvije sadnice tise u šumski dio školskog vrta. Na poklon smo dobili hranilice i kućice za ptice koje će biti postavljene u školskim vrtovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 13. 10. 2018. 20:54

Oznaka kvalitete za eTwinning projekt

Učiteljica njemačkog i ruskog jezika, Nusreta Murtič, i učenici (koji su sudjelovali u projektu), nagrađeni su oznakom kvalitete za projekt "Postkarten erzahlen viel von uns." Ovaj eTwinning projekt integriran je u kurikulum, rezultati su predstavljeni u medijima te online, a tijekom provedbe projekta korišten je niz web alata. Čestitke učiteljici i učenicima!!!!

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 7. 10. 2018. 18:10

Nenasilje u prirodi

Učenici 2. razreda matične škole obilježili su međunarodni Dan nenasilja 2.10. radionicom "Nenasilje u prirodi" na temu ugroženih vrsta. U grupama su slagali puzzle sa slikama zaštićenih biljaka i životinja : risa, vuka, božikovine, širokolisne veprine i zaštićenog krajolika Kamačnika.

Nakon slaganja proširili su svoja znanja o biljkama i životinjama te važnosti njihova očuvanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Barbara Turk Čop  datum: 3. 10. 2018. 18:57

DAN EUROPSKE KULTURNE BAŠTINE

U utorak, 25. rujna 2018., su učenici razredne i predmetne nastave OŠ Vrbovsko obilježili Europski dan kulturne baštine. U organizaciji vjeročitelja Šimuna Dujmovića učenici su posjetili Puhački orkestar DVD-a Vrbovsko. Tamo su upoznali od kojih sve instrumenata se sastoji orkestar, pogledali prezentaciju o brojnim gostovanjima orkestra te čuli i nekoilko poznatih skladbi.

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 26. 9. 2018. 15:25

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

U OŠ Vrbovsko su učenici razredne nastave 10. rujna 2018. obilježili Hrvatski olimpijski dan. U sportskoj dvorani su se okupili učenici i učiteljice od prvog do četvrtog razreda te su  obilježili Hrvatski olimpijski dan. Učiteljice razredne nastave su osmislile niz natjecateljskih igrica kroz koje su učenici pokazali svoje sposobnosti,srčanost i zajedništvo. Sve je proteklo u veselom i sportskom duhu.Na kraju je svaki razred dobio zasluženu zahvalnicu za sudjelovanje kao i slatki paketić kojim su se okrijepili nakon natjecanja i navijanja.

14. rujna 2018. su učenici predmetne nastave obilježili Hrvatski olimpijski dan. Učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture, Ines Salopek, organizirala je niz igara u sportskoj dvorani: sprint 20m, skok u dalj, bacanje medicinke, skok uvis, igra "Križić-kružić", štafetna igra "Tko će prije" (vođenje košarkaške lopte), štafeta - primopredaja palice te graničar. Učenici su pokazali svoje sposobnosti i vedar, natjecateljski, sportski duh.

  :: opširnije :: 


objavio: Manuela Valenčić  datum: 10. 9. 2018. 20:15

PONOVO U ŠKOLSKIM KLUPAMA

Nova školska godina počela je 3.rujna 2018.godine.

Ravnatelj škole je pozdravio sve učenike kao i prisutne roditelje te im poželio uspješnu,zanimljivu i bogatu novu nastavnu godinu s nadom da će steći mnogo novih prijatelja te biti na ponos svojim roditeljima i učiteljima. Posebno je pozdravio naše male prvašiće kojima je ovo prvi dan u školskim klupama te im zaželio srdačnu dobrodošlicu.

Učiteljica prvog razreda,Branislava Mrvoš,prozvala je svoje male učenike te ih na taj način predstavila svim učenicima i učiteljima. Nakon pozdravnih riječi učenici su se s razrednicima uputili u učionice.

Nadamo se da će ova školska godina ispuniti barem većinu očekivanja kako naših učenika tako i njihovih roditelja kao i učitelja. Sretno svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Barbara Turk Čop  datum: 3. 9. 2018. 19:15
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaKalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


  

        

Blog učiteljice Nusrete Murtič


Oglasna ploča
Europäischer Tag der Sprachen
27.09.2018. 13:27
Europäischer Tag der Sprachen
Am 26. September drehte sich an unserer Schule alles um                                                   Sprachenvielfalt!    

03.09.2018. 17:58
Viel Erfolg im neuen Schuljahr!!
Es geht wieder los! Ich wünsche euch allen einen guten Start! Viel Erfolg im Schuljahr 2018/2019 beim Lernen, bei Wettbewerb, in Projekten und beim Leben an unserer Schule!

16.06.2018. 20:15
Zum erfolgreichen Schulabschluss


30.03.2018. 19:53
Deutsch online lernen
Hier findet man kostenlose Online.Angebote zum Deutsch lernen. Viel Spaß!

13.02.2018. 12:16
Karneval an unserer Schule
Jedes Jahr im Februar wird an unserer Schule Karneval gefeiert. Nach der zweiten Unterichtsstunde ging  es in der Aula mit einem buntgemischten Program von Tänzen, Liedern, Quiz und anderen Beiträgen.Alle Kinder hatten sich verkleidet und im Schulgebäude wimmelte sich von Cowboys, Prinzessinen, Clowns, verschiedenen Tieren.  Hier einige Impressionen:

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju